Păsările ca animale de companie

Vă doriţi o pasăre ca animal de companie? Ei bine, înainte de a achiziţiona o pasăre este bine să ţineţi cont de anumite aspecte, deoarece nu este tocmai uşor să deţineţi o pasăre şi această achiziţie nu trebuie să fie făcută în urma unui impuls de moment!

Pasărea respectivă este potrivită pentru dvs.? Înainte de a achiziţiona o pasăre, este recomandat să vă informaţi despre tipurile şi speciile existente şi, mai ales, care dintre acestea se potrivesc cel mai bine cu stilul dvs. de viaţă. În timp ce păsările prezintă avantajul că nu trebuie scoase la o plimbare zilnică, trebuie să le acordaţi suficient timp! Iar personalitatea unei păsări diferă de la un exemplar la altul, multe dintre ele fiind gălăgioase şi nu tocmai sociabile.

Speranţa de viaţă a păsării este un alt aspect important. În timp ce unele păsări trăiesc doar câţiva ani, alte păsări pot ajunge şi la vârsta de 50-60 de ani sau chiar şi mai mult. Deci dacă achiziţionaţi pentru prima dată o pasăre, recomandat este ca aceasta să fie de dimensiuni mici şi să aibă o medie de viaţă de aproximativ 10 ani pentru a vă putea familiariza cu creşterea unor astfel de companioni.

Din momentul în care aţi decis că pasărea vă satisface cerinţele, trebuie să vă gândiţi dacă şi dvs. puteţi să îi satisfaceţi cerinţele. Multe specii sunt foarte pretenţioase şi necesită o interacţiune frecventă şi un dresaj regulat. Cât despre cerinţele nutritive, acestea diferă de la o pasăre la alta. În general alimentaţia bazată doar pe seminţe nu este suficientă, deci este bine ca pasărea să aibă de la început o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

Înainte de a aduce acasă noul membru, trebuie să vă asiguraţi că mediul este unul adecvat, iar în cazul în care există şi alte animale de companie în casă adaptarea trebuie să fie una treptată. Trebuie să aveţi o colivie sau chiar o volieră potrivită care să fie poziţionată într-un loc cu aer curat, luminos, ferit de curenţii puternici de aer şi să conţină accesoriile necesare (vas apă, vas hrană, stinghii etc.). Şi este bine să evitaţi cumpărarea unor specii care trăiesc doar în sălbăticie şi nu se pot adapta într-o colivie, întrucât acestea vor trăi foarte puţin în captivitate.

Un alt aspect care trebuie stabilit împreună cu medicul dvs. veterinar este sănătatea păsării. În primul rând, pasărea trebuie să aibă ochii limpezi, penele trebuie să fie curate, iar comportamentul general trebuie să fie unul vioi şi pasărea trebuie să fie receptivă. După ce aţi achiziţionat sau chiar adoptat o pasăre, programaţi o consultaţie la medicul dvs. veterinar pentru a stabili toate detaliile referitoare la creşterea şi întreţinerea păsării.

 

Dr. Obreja Marius

0744396303

www.facebook.com/serviciiveterinaremobile

Leave a Reply

Your email address will not be published.