Păstrarea și introducerea dietelor veterinare la câini

Hrănirea câinelui cu o nouă dietă este indicată a fi efectuată pe o perioadă de 7-10 zile. În primele două zile trebuie amestecată 25% din hrana nouă, cu 75% din hrana veche, iar în următoarele două zile trebuie amestecat câte 50% din fiecare tip de hrană; în următoarele două zile se amestecă 75% din hrana nouă cu 25% din hrana veche, continuându-se ulterior doar cu noua dietă.

Dacă animalul nu prezintă interes pentru noua dietă, se poate încerca adăugarea de apă caldă peste hrană pentru a o face mai apetisantă. Există posibilitatea ca hrana care a fost expusă aerului mai mult timp să oxideze, influențând gustul, aceasta putând avea o textură diferită față de cea inițială.
După deschiderea ambalajului, începe procesul de oxidare treptată a produsului; de aceea este indicat ca după fiecare utilizare să închidem sacii cu grijă, eliminând aerul pe cât posibil. Hrana trebuie să fie depozitată într-un loc răcoros, uscat și întunecat, ideal într-un recipient cu capac.
Un alt aspect principal este palatabilitatea. Aceasta este dată de calitatea ingredientelor, caracteristicile acestora cum ar fi dimensiunea, forma, textura și ușurința de prehensiune, combinate cu profilul nutrițional specific rasei, taliei și vârstei.
Având în vedere că dietele veterinare sunt în general recomandate pentru a proteja sănătatea dar și pentru a o susține în cazul în care sunt prezente unele afecțiuni (dermatite, perioadă de recuperare, boli renale, boli hepatice etc.), trebuie să ținem cont de starea de sănătate a câinelui și de gradul de afectare al acestuia, întrucât alimentația trebuie adaptată cantitativ și calitativ nevoilor animalului.
Pentru a putea alege o hrană corespunzătoare pentru câinele dumneavoastră trebuie consultați medicul veterinar în vederea efectuării unui profil nutrițional corespunzător, atât pentru câinii sănătoși cât și pentru cei cu diverse afecțiuni.
Dr. Obreja Marius
 
0744396303

Leave a Reply

Your email address will not be published.